(recept) Škvarková nátierka

S touto nátierkou bude každá oslava gurmánskym zážitkom. Výborná k vínku a pivku.

Potrebujeme

  • jedno vajíčko
  • domáce škvarky cca 200g
  • lyžicu plnotučnej horčice
  • pažítka / cibuľka

Ako to správne zamiešať

Keďže otec chová prasiatka, máme škverky 100% BIO, NATUR, home made, do chrumkava vypražené a osolené. Sú neskutočné! Najlepšie úplne čerstvé priamo z kotla, s horčicou a čerstvým chlebom. Vyberám si "masové" ako sa u nás hovorí tým, čo majú kúsok mäsa na sebe. Tie čo sa nezjedia pekne pomelieme a máme v chladničke pripravené na nátierku.

Takže, škvarky treba pomlieť a vajíčko roztlačiť vidličkou. Pomer vajíčko / škvarky dávam 1/3 objemovo. Nadrobno si pokrájam pažítku, prípadne cibuľku a pridám horčicu podľa chuti. Všetko dobre premiešam.

Nátierku vôbec nesolím, pretože už máme osolené škvarky. Ak máte škvarky z marketu, bude potrebné nátierku prisoliť. Odporúčam Nahrin Korenie s morskou soľou.

Hotovo.

 

Napíšte mi do komentárov, ako vám chutila a zdieľajte aj svojím kamarátom na Facebook.

Pošlite si recept emailom!

Recept si nemusíte kopírovať, ani fotiť mobilom. Jednoducho si ho pošlite domov emailom.

 

Želáte si podobné Dobré rady nájsť priamo vo vašom emali?

Pridajte sa aj vy k našim odberateľom, ktorí už vedia, na čo si dať pozor.

Neviete si rady s vašou kuchyňou?

Tieto stránky používajú cookies. Prehliadaním týchto stránok s používaním cookies súhlasíte.